Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Artemis Fowl: Het bedrog van Opal

 Reeks:

 Artemis Fowl

 Auteur:

 Eoin Colfer

 Aantal blz.

 296

 Illustrator:

 (omslag) René Abbühl

 ISBN:

 90-5000-669-8

 Uitgever:

 Vassallucci

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Engels: Mireille Vroege

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 Artemis Fowl: The Opal Deception

 AVI:

 9+

 Thema’s:

 fantasy, misdaad, elfenwereld

 Prijs: €

 16,95

 

 

Na de mislukte koboltenopstand ligt de aanvoerdster Opal Koboi in een diepe coma in een elfenziekenhuis. Maar dit is maar schijn. Opal is zo gewiekst dat ze iedereen om de tuin leidt. Eénmaal ontsnapt uit het ziekenhuis, wil ze maar één ding: wraak nemen op diegenen die haar hebben gedwarsboomd. Daar is Holly Short bij, de elfenagent die Opal arresteerde. Zij wordt in een hinderlaag gelokt en valselijk van het vermoorden van haar commandant beschuldigd. Er is maar één iemand die haar kan helpen en dat is Artemis Fowl. Die is eigenlijk bezig met de kraak van de eeuw te zetten en zijn herinneringen aan het elfenvolk werden door henzelf gewist na hun vorig gezamenlijk avontuur. Hoe krijgt Holly Artemis tijdig aan haar kant, want ook hij staat op het lijstje van Opal!

Het heeft enkele jaren geduurd maar de fans zullen heel gelukkig zijn hun held weer in actie te zien. En net als in de vorige delen spat de actie vanaf de eerste bladzijde uit het boek en houdt dan met een sneltreinvaart de lezer in de ban tot die de laatste bladzijde met spijt in het hart omslaat.
Het is wel aangewezen de vorige delen van Artemis Fowl te lezen. Een argeloze nieuwkomer krijgt anders weinig vat op de kleurrijke personages en de spectaculaire en ongelooflijke gebeurtenissen. Daarvoor is de informatie uit de vorige avonturen echt wel een noodzaak. Maar het is een plezier die fantasierijke elfenwereld en de criminele activiteiten van Artemis Fowl te ontdekken.
Heerlijke ontspannende lectuur die de lezer meesleurt naar een ongekende maar erg geloofwaardig beschreven wereld.
Een absolute aanrader.

 

Pol Van Damme
april 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:09 mei, 2006