Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Encyclopedie van de Aarde

 Reeks:

Van het boek naar het web en weer terug

 Auteur:

 Matt Turner

 Aantal blz.

 96

 Illustrator:

 M. Longworth, A. Kerr, R. Hunter, div. fotografen

 ISBN:

 90-274-2221-4

 Uitgever:

 Het Spectrum

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Engels: Marian van der Ster

 Leeftijd:

 + 11

 Originele titel:

 

 AVI:

 

 Thema’s:

 de aarde

 Prijs: €

 14,95

 

 

Dit boek biedt een waaier aan informatie over de aarde aan. Beginnend met een algemeen beeld gaat men verder in op de vorming van de continenten, gesteenten, aardbevingen, een aantal landschapstypes, weersverschijnselen… Deze onderwerpen worden telkens uitgewerkt in een stukje over een dubbele pagina. Daarin komt eerst een korte inleidende tekst in een grotere letter en daarna staan er korte teksten in kleine letter bij een aantal foto’s, schema’s of ‘maquette-illustraties’.
Op vele plaatsen kan de lezer meer informatie opzoeken op het internet via een speciaal daarvoor ontworpen site. Door een zoekwoord in te tikken krijgt de bezoeker een aantal onderwerpen die naar bepaalde sites linken voor verder informatie. Het boek begint met een duidelijke uitleg hoe de lezer naar de juiste site moet gaan en wat hij/zij dan kan doen. Zelfs een internetwaarschuwing ontbreekt niet. Op de site kunnen over allerlei onderwerpen ook nog afbeeldingen gedownload worden om in een schoolwerkstuk te gebruiken. Erg interessant voor jonge studenten.
Achteraan is een naslaggedeelte opgenomen met een tijdlijn, een verklarende woordenlijst en een register.
Het boek is heel duidelijk een logisch opgebouwd. De teksten zijn makkelijk te lezen, al durft men soms wel moeilijke termen gebruiken. De gebruikte foto’s of illustraties verhogen de duidelijkheid en de informatiewaarde.
Een heel degelijk uitgewerkt boek dat de lezer (jong en oud) vele uren kan boeien.


Pol Van Damme
april 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:30 mei, 2006