Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Job, de ontsnapte gevangene & ander
 gedoe

 Reeks:

 

 Auteur:

 Marly van Otterloo

 Aantal blz.

 136

 Illustrator:

 Mies van Hout

 ISBN:

 90-8568-071-9

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 8

 Thema’s:

 huisdier, gevangenis, vriendschap, humor

 Prijs: €

 10,95

 

 

Job woont net naast de gevangenis. Daarom is het ook niet zo raar als er op een dag een ontsnapte gevangene in zijn kamer zit. Die man, Kees, wil absoluut zijn hond bevrijden uit het asiel want die wil niet meer eten en drinken omdat hij zijn baasje zo mist. Maar Kees moet nog een half jaar in de gevangenis blijven. Job wil de man helpen en haalt de hond uit het asiel. Onderdak vinden voor de hond blijkt moeilijker dan hij gedacht had. Wat nu?

Dit is een grappig en verrassend verhaal. Job wil eerst gewoon helpen maar raakt gehecht aan de hond Bommel. Hij wil hem liever zelf houden, en dan spelen gevoelens een belangrijke rol. Tijdens zijn bezoekjes aan Kees durft hij dat onderwerp niet aanhalen maar hij begint wel plannen te bedenken om Bommel te kunnen houden. Dat lukt uiteraard niet maar toch komt alles nog op zijn pootjes terecht.
Dit is een vlot verhaal met een innemend hoofdpersonage. Job is geloofwaardig en tegelijk ontroerend. Met de nodige humor en een mooie spanningslijn komt een ongewoon verhaal tot leven. Expressieve illustraties benadrukken het speelse karakter.

 

Mik Ghys
februari 2006


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 maart, 2006