Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De behekste bibliotheek

 Reeks:

 

 Auteur:

 Bies van Ede

 Aantal blz.

 62

 Illustrator:

 Fiel van der Veen

 ISBN:

 90-261-3161-5

 Uitgever:

 De Fontein

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Originele titel:

 

 AVI:

 9

 Thema’s:

 bibliotheek, magie

 Prijs: €

 7,50

 

 

Tijdens de verhuis van de bibliotheek ontdekt Bart, de zoon van een bibliothecaris, een erg oud boek. Het laat zich niet opnemen in de catalogus op de computer en het maakt Bart duidelijk wat het verlangt. Twee vreemde snuiters verschijnen op het toneel en beiden zijn uit op het boek. Bart ontdekt dat het tovenaars uit het verleden zijn die het toverboek van hun meester in handen willen krijgen. Maar daar steekt het boek zelf een stokje voor.

Dit verhaaltje (klein formaat, 62 bladzijden waaronder enkele paginagrote illustraties) heeft in wezen weinig om het lijf. Er wordt enige uitleg gegeven over de werking van een bibliotheek en namen van oude boeken en die zit verpakt in een verhaaltje over een mysterieus toverboek. Helaas kan het verhaal niet overtuigen, want de gebeurtenissen zijn vrij ongeloofwaardig en komen soms gekunsteld over. Alles moet binnen het korte bestek van het verhaaltje gebeuren, waardoor uitwerking van personages en gebeurtenissen wordt overgeslagen. Zelfs de titel dekt het verhaal niet, want het gaat over een boek en niet over een bibliotheek.
Een verhaaltje van dertien in een dozijn en wegens de gemakkelijke taal en het erg korte verhaal wel geschikt voor minder makkelijke lezers.

 

Pol Van Damme
februari 2006.


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gepubliceerd of aangepast op:05 maart, 2006