Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Bloedrode maan

 Reeks:

 Schaduwland

 Auteur:

 Geoffrey Huntington

 Aantal blz.

 260

 Illustrator:

 (omslag) Victor Koen

 ISBN:

 90-00-03684-4

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2006

 Vertaler uit…:

 Engels: Susan Swaan

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 demonen, tovenaars, magie, avontuur

 Prijs: €

 16,95

 

 

Dave is nog altijd op zoek naar zijn ouders. Maar ondertussen moet hij zijn vrienden ook beschermen tegen de aanvallen van een weerwolf en een oude, verbannen Nachtvleugeltovenaar. Daarvoor moet hij zelfs terugkeren in de tijd. Daar is de verleiding groot om dingen te veranderen zodat toekomstig onheil kan vermeden worden. Maar aan de gebeurtenissen valt niet te tornen. Wat gebeuren moet, gebeurt. Zal Dave de trap van de tijd ooit nog terugvinden om naar zijn vrienden terug te keren?

Dit boek is het derde uit de reeks Schaduwland. Net als het vorige verhaal moet Dave het opnemen tegen demonen en duistere machten. Hij is echter al heel wat bedrevener als tovenaar van de Nachtvleugels. Demonen terug naar hun Hellegat sturen, dingen terug herstellen of zich verplaatsen door het enkel maar te willen, zijn voor hem dagelijkse kost geworden. Maar het Kwade blijft telkens terugkomen en Dave moet op zoek naar de oorzaak ervan.
Lezers die bij dit deel inpikken zullen de grootste moeite hebben om de draad van het verhaal en de veelheid aan personages en hun motieven of gedragingen te begrijpen. Het is echt noodzakelijk met het eerste deel te beginnen om van dit verhaal ten volle te kunnen genieten. Maar dan kan je er echt ook van genieten!
De auteur kan de meest onwaarschijnlijke gebeurtenissen heel geloofwaardig laten overkomen en je staat als lezer dan ook niet meer versteld van de onmogelijke dingen die Dave doet. Het is een intelligent verhaal waarin alle gebeurtenissen doordacht worden verwoord; niets gebeurt zomaar of om gemakkelijkheidsredenen. Het verhaal leest als een trein en het slot laat de lezer met nog meer in het ongewisse achter. Het wordt weer ongeduldig wachten op het volgende deel van deze spannende en overtuigende reeks.

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:25 februari, 2006