Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De leeuw, de heks en de kleerkast
 Voorafgegaan door: het neefje van de tovenaar

 Reeks:

 De Kronieken van Narnia

 Auteur:

 C.S. Lewis

 Aantal blz.

 299

 Illustrator:

 (omslag) Harper Collins

 ISBN:

 90-435-1172-2

 Uitgever:

 Kok

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Engels: Madeleine van de Bovenkamp-Gordeau

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 magie, goed en kwaad, avontuur

 Prijs: €

 17,95

 







 

Met het uitbrengen van de film over het eerste verhaal van de Kronieken van Narnia, zijn de verhalen van C.S. Lewis weer onder de aandacht van het jonge (en iets minder jonge) leesvolkje gekomen en daarvan maken de uitgeverijen gebruik om een nieuwe druk van de verhalen te lanceren. In deze uitgave wordt het eerste verhaal – dat vroeger in het Nederlands werd uitgebracht onder de titel: Het betoverde land achter de kleerkast – in één boekdeel samengebracht met het verhaal dat eigenlijk voorafgaat aan dit verhaal: Het neefje van de tovenaar. Oorspronkelijk werd dit verhaal later geschreven dan het eerste verhaal over Aslan, de leeuw en Narnia. Het laat de lezer kennis maken met het land Narnia en de leeuw. Zo verloopt de inleving in het verhaal van de Pevensie-kinderen in De leeuw, de heks en de kleerkast veel sneller. De lezer is dan al vertrouwd met Narnia en Alsan.
Goede wijn behoeft geen krans en beide verhalen hebben hun waarde al lang bewezen. Over beide verhalen apart kan men op deze site ook een beoordeling nalezen.
Verder verschenen er ook nog een aantal andere boekjes over Narnia, in de rand van het filmgebeuren. Een foto-storybook met veel aandacht voor foto’s uit de film; een prentenboekje over de inwoners van Narnia; een doeboek met gel-pen en een kleur- en doeboek met magneten. Uitgegeven bij de uitgeverij Callenbach.

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:20 februari, 2006