Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Pettson viert kerstmis

 Reeks:

 

 Auteur:

 Sven Nordqvist

 Aantal blz.

 22

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-5908-167-6

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2005, 4e herziene druk

 Vertaler uit…:

 Zweeds: Griet van Raemdonck

 Leeftijd:

 + 4

 Thema’s:

 Opa Pettson, poes Findus, Kerstmis

 Prijs: €

 12,95

 

 

De dag voor kerstavond is het eindelijk minder koud en Pettson besluit om boodschappen te doen. Ze halen met de slee dennentakken in het bos. Maar dan struikelt Pettson en verstuikt zijn voet. Pech, want nu is er geen kerstboom en ook geen eten voor kerstavond. Gelukkig brengen de buren redding…

Dit grappige avontuur van Pettson en Findus zit vol verrassingen en leuke details. Dit prentenboek beleeft zijn 4e herdruk en kan al terecht als een klassieker worden beschouwd. Er bestaan wel 10 verschillende prentenboeken over Pettson en zijn poes Findus.
In dit sfeervol verhaal over Kerstmis volgen de grappige situaties elkaar op. De auteur (die ook de illustrator is) heeft oog voor details, zowel in de tekst als in de tekeningen. Sommige prenten zijn erg dynamisch en zitten vol levendige en speelse, soms zelfs filmische bewegingen. Het is een origineel verhaal, vlot verteld en heerlijk om voor te lezen en te bekijken. Je kan er echt je tijd voor nemen, want het is een lekker lang voorlees-prentenboek.

 

Hilde Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:21 januari, 2006