Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Pettson gaat kamperen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Sven Nordqvist

 Aantal blz.

 22

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-5908-168-4

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2005, 4e herziene druk

 Vertaler uit…:

 Zweeds: Griet van Raemdonck

 Leeftijd:

 + 4

 Thema’s:

 Opa Pettson, poes Findus, kamperen

 Prijs: €

 12,95

 

 

Op een dag vindt Findus een tent op zolder. Pettson wil een tocht maken rond het meer en daar gaan kamperen. Maar wanneer Pettson en Findus eindelijk willen vertrekken willen de kippen ook mee! Ze besluiten hun tent dan maar in de tuin op te zetten…

Dit grappige avontuur van Pettson en Findus zit vol verrassingen en leuke details. Dit prentenboek beleeft zijn 4e herdruk en kan al terecht als een klassieker worden beschouwd. Er bestaan wel 10 verschillende prentenboeken over Pettson en zijn poes Findus.
In dit verhaal over kamperen volgen de grappige, soms zelfs hilarische situaties elkaar op. De auteur (die ook de illustrator is) heeft oog voor details, zowel in de tekst als in de tekeningen. Sommige tekeningen zitten vol speelse en filmische bewegingen. Het boek is een mooi samenspel tussen tekst en tekeningen: de keuze van de kleuren in de paginagrote prenten is ook terug te vinden in de sfeerzetting binnen de tekst. Het is een origineel verhaal, vlot verteld en heerlijk om voor te lezen en te bekijken. Je kan er echt je tijd voor nemen, want het is een lekker lang voorlees-prentenboek.

 

Hilde Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:21 januari, 2006