Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Wat een goed idee

 Reeks:

 Hersenwerk

 Auteur:

 David Stewart

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 D. Antram, M. Peppé, J. James, M. Bergin e.a.

 ISBN:

 90-5483-613-X

 Uitgever:

 Biblion

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Engels: Karin Beneken Kolmer

 Leeftijd:

 + 11

 Thema’s:

 ontdekkingen, uitvindingen, ideeën

 Prijs: €

 16,50

 

 

In 29 hoofdstukjes van een dubbele pagina reis je in dit boek doorheen de geschiedenis van de ontdekkingen en belangrijke gebeurtenissen. Elk hoofdstuk begint met een inleiding in een grote letter. Elk hoofdstuk bevat een kolom met enkele belangrijke gebeurtenissen die kort vermeld worden, met de datum erbij. Een tweede kolom zet enkele uitvindingen in het daglicht, eveneens met de datum erbij. Eén uitvinding wordt, onder de noemer ‘Wat een goed idee’ wat nader bekeken. In een derde kolom wordt een bepaald figuur, een gebeurtenis of uitvinding iets uitgebreider verklaard. Achteraan staat een woordenlijst en een register.

Dit boek is verzorgd en met een aangename bladspiegel uitgegeven. Het nodigt uit om in te bladeren, op te zoeken, te kijken. Vele tekeningen, soms humoristisch getint, verduidelijken een aantal elementen. Uiteraard heeft men heel erg moeten selecteren om elke periode in een hoofdstukje te kunnen samenbrengen. Bij de gebeurtenissen blijft men niet enkel bij wetenschappelijke feiten, maar komen er ook politieke of culturele feiten aan bod; dat wringt toch lichtjes met de rest van de ‘weetjes’ die men meegeeft.
Niet echt een encyclopedie maar leuk om bepaalde dingen aan de weet te komen; vb. wanneer New York werd gesticht, wanneer de sandwich is uitgevonden of wanneer de eerste paardentram in Londen reed.

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:17 januari, 2006