Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Voorlezen kan iedereen!

 Reeks:

 

 Auteur:

 Tania Van Acker, Ingrid Antheunis e.a.

 Aantal blz.

 157

 Illustrator:

 Ingrid Godon

 ISBN:

 90-76830-64-9

 Uitgever :

 Davidsfonds/Infodok ism Stichting Lezen

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 15

 Thema’s:

 voorlezen

 Prijs: €

 17,50

 

 

Voorlezen kan iedereen! Maar hoe begin je eraan? Welke plek is het meest aangewezen? Hoe zit het met stemgebruik en intonatie? En welke boeken zijn goed voor welke leeftijd? Wat vindt Joke van Leeuwen van voorlezen? En Marcel Vanthilt? Kan je ook nog voor jongeren voorlezen? En hoe zit het met lezen voor volwassenen?

Op deze vragen en nog veel meer krijg je passende antwoorden en degelijk onderbouwde uitleg. Een boeiend naslagwerk waar je naast een klein stukje geschiedenis over voorlezen en sprookjes ook tal van praktijkvoorbeelden krijgt. Tussendoor leuke interviews afgenomen door Jelle van Riet van verschillende bekende en minder bekende personen die vertellen over hun voorleesdroom en ideeën. Een degelijk boek waar ook de functie van bibliotheekwezen en de boekhandelaar niet ontbreekt. Dit boek kwam tot stand ter gelegenheid van de voorleesweek in november 2005 in samenwerking met Stichting Lezen. Het lijkt wel of alle interessante items die betrekking hebben tot voorlezen aan bod komen…
Voorlezen kan iedereen, een handboek, een hebbeding voor iedereen die met boeken werkt, voor alle leeftijden, van peuter tot bejaarde!
Een aanrader!

 

Marijke Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:16 januari, 2006