Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het is Kerstmis, Geronimo!

 Reeks:

 Geronimo Stilton

 Auteur:

 Geronimo Stilton

 Aantal blz.

 128

 Illustrator:

 Larry Keys, Ratterto Rattonchi

 ISBN:

 90-5461-392-0

 Uitgever:

 Bakermat/Lannoo

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Italiaans: Loes Randazzo

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 Kerstmis, helpen, pech

 Prijs: €

 8,95

 

 

Het is 24 december en het heeft gesneeuwd. Geronimo heeft een groot kerstfeest gepland voor zijn familie en kennissen en gaat nog even langs kantoor. Daar wordt hij opgeschrikt door een ongeluk op straat: een vrachtwagen verloor er zijn lading kaasknallers. Geronimo, helemaal in de ban van de kerstsfeer, krijgt een massa muizen op de been om de arme man te helpen en alle kaaskrakers te helpen oprapen en schoonmaken. Even later helpt hij een oud vrouwtje oversteken, maar belandt zelf in het ziekenhuis. Wanneer hij terug op kantoor is, werkt hij snel zijn taken af en gaat met zijn neefje in de sneeuw spelen. Als ze naar huis gaan, blijkt het huis van Geronimo in brand te staan. Alles is vernield. Hoe moet hij nu Kerstmis vieren met zijn vrienden?

Dit is een fantastisch kerstverhaal. Geronimo laat zich van zijn beste kant zien en schiet ter hulp waar het nodig is. Op het moment dat hij zelf niets meer heeft, schiet zijn familie in actie. Zij trommelen kennissen op om in minder dan één uur alles te herstellen en te zorgen dat het grote feest kan plaatsvinden. Eind goed, al goed, vooral als Geronimo ook nog zijn grootste vijand uitnodigt, zijn concurrente Ratja Ratmuis. Tussen de goede daden van Geronimo zit ook nog heel wat humor, een essentieel onderdeel van de Stilton-verhalen. De karakters zijn gekend en het hele verhaal speelt zich dicht bij huis af. Geen spannend avontuur deze keer, maar een gezellig verhaal dat helemaal past in de kerstsfeer.
De lay-out is erg aantrekkelijk: veel kleur en lettervariaties in de tekst en veel kleurrijke illustraties. Het kleine formaat en de speelse lay-out zorgen voor aantrekkelijke boekjes. Zelfs niet-lezers raken geïnteresseerd in de dolle avonturen van deze muis. En de fans staan te popelen om elk nieuw avontuur te lezen.


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:02 augustus, 2008