Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Leonardo da Vinci

 Reeks:

 Mijn eerste docu-boek:
 Het leven en werk van…

 Auteur:

 Sean Connolly

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-5566-110-4

 Uitgever:

 Corona

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Engels: T. Dijkhof

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 Leonardo da Vinci, kunst

 Prijs: €

 9,50

 

 

Wie was Leonardo da Vinci? Daar tracht dit boek op een eenvoudige wijze een antwoord op te geven. Leonardo’s levensloop wordt stap voor stap bekeken: zijn kindertijd, zijn leertijd in Florence, zijn eigen atelier, zijn verhuis naar Milaan, zijn interesse in wetenschappen, zijn terugkeer naar Florence en zijn beroemde schilderwerken. Na deze fragmenten uit zijn leven volgt een chronologische tijdbalk, van 1452 tot 1519. Als afsluiter van het boek vind je nog een alfabetische woordenlijst en een register om alles snel terug te vinden.
Voor elke levensfase werden twee bladzijden voorzien, met eenvoudige illustraties over zijn leven en foto’s van zijn schilderijen of schetsen. De bijhorende tekst is eenvoudig en duidelijk. 
Dit blijft natuurlijk een heel algemene inleiding voor een fantastisch kunstenaar en wetenschapper. Over deze man valt zoveel te schrijven dat dit boekje alleen maar de top van de ijsberg kan tonen. Maar voor jonge onderzoekers biedt dit een aangename start, nadien kunnen ze op zoek gaan naar meer informatie.


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:19 december, 2005