Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Opdrachten voor Sam

 Reeks:

 

 Auteur:

 Jo Briels

 Aantal blz.

 120

 Illustrator:

 (omslag) Wilbert van der Steen

 ISBN:

 90-59322-44-4

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 avontuur, spion

 Prijs: €

 13,50

 

 

Na een staatsgreep door militairen ontvlucht prinses Sam haar land en belandt in Antwerpen. Zij komt in dienst van een vreemde organisatie KKK waarvoor Sam mysterieuze opdrachten moet uitvoeren. Deze opdrachten brengen haar in contact met zwarte magie en de drugswereld. Maar het zijn gevaarlijke opdrachten waarbij haar leven in gevaar komt. Weet Sam zich hieruit te redden?

De auteur waagt zich in de wereld van ‘Sam Smith’ en ‘Alex Rider’ met gevaarlijke undercover operaties die de stad Antwerpen moeten behoeden voor criminaliteit. Toch lukt het de auteur niet echt om de lezers te boeien. Het begin van het verhaal krijgt verder geen enkele plaats meer en lijkt daardoor onnodig voor het verhaal; hoewel een fragment werd opgenomen op de achterflap. Waarom Sam van koninklijke afkomst moest zijn is al even onduidelijk.
Ook de manier waarop Sam aangeworven wordt door deze schimmige organisatie KKK is weinig geloofwaardig. De acties van Sam verlopen beide parallel: Sam infiltreert, wordt ontmaskerd, komt in nauwe schoentjes, weet te ontsnappen en haar opdracht te volbrengen: missie volbracht. Maar echt spannend wordt het nooit voor de lezer. Het gaat allemaal veel te gemakkelijk en is vrij onrealistisch, hoewel het verhaal dat wel beoogt te zijn. Dat het verhaal zich in het Antwerpse afspeelt is ook al geen noodzaak.
De cover van het boek spreekt absoluut niet aan en heeft niets met het verhaal te maken.
Deze auteur heeft andere verhalen die zich in Antwerpen afspelen die veel boeiender zijn dat dit niemendalletje. ’n Verhaaltje van dertien in een dozijn.

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:14 december, 2005