Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Nijntjes grote voorleesboek en spellendoos

 Reeks:

 

 Auteur:

 Dick Bruna

 Aantal blz.

 24

 Illustrator:

 Dick Bruna

 ISBN:

 90-5647-177-5

 Uitgever:

 Mercis Publishing

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 2

 Thema’s:

 verjaardag, feest,spelen

 Prijs: €

 25,00

 

 

Naar aanleiding van de 50e verjaardag van Nijntje is deze mooie bewaardoos verschenen: daarin zit een grote uitgave van het boek ‘het feest van Nijntje’. Dit verhaal gaat over de verjaardag van Nijntje. Ze trekt haar mooiste jurkje aan, haar stoel is versierd en de pakjes liggen voor haar klaar. ’s Middags komen haar vriendinnetjes spelen en ’s avonds brengen oma en opa pluis ook een pakje mee. Wat een fijne dag!

Erg leuk dat dit verhaal in een speciale grote uitgave wordt gebracht. De eerste uitgave van dit verhaal dateert van 1970. Het is genieten van de prachtige en herkenbare tekeningen van Dick Bruna. Het is een erg herkenbaar thema (verjaardag) en een eenvoudig verhaal. De tekst op rijm zorgt voor veel voorleesplezier en de mooie grote prenten voor evenveel kijkplezier!
Verder in deze doos zitten er 5 verschillende spelborden en spelbenodigdheden waarmee wel 50 verschillende spelletjes worden gespeeld. Jammer dat er bij de spelregels (die voor de rest erg duidelijk geformuleerd zijn) niet vermeld wordt voor welke leeftijd de spelletjes bedoeld zijn. Soms staat er enkel, bij de variatie op een vorig spel, dat het ‘voor oudere kinderen’ is. Het is dus aan de ouder of de begeleider om aan de hand van de spelregels uit te zoeken welke kinderen kunnen meedoen. Er zijn een aantal variaties bij op gekende gezelschapspelen zoals bijvoorbeeld het vlooienspel, mens-erger-je-niet, memory, domino. Maar ook een speciaal verjaardagsspel of een snoepjesspel. Leuk is natuurlijk dat alle 50 spelletjes met de typische nijntjesfiguren zijn uitgewerkt. Ze zorgen voor het nodige kijk-en spelplezier. De verschillende spelborden hangen aan elkaar vast zodat je ze handig in de doos kan opbergen. Alle benodigdheden steken in verschillende opbergvakjes. Door de spelletjes zelf leren de kinderen spelenderwijs omgaan met kleuren en cijfers, maar ook met optellen en aftrekken, dierengeluiden nabootsen, verschillende vormen herkennen, en zo meer.
Een mooi hebbeding ter ere van de 50e verjaardag van Nijntje!

 

Hilde Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:14 december, 2005