Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De klok van Sint-Tarvel

 Reeks:

 

 Auteur:

 Catherine Fisher

 Aantal blz.

 149

 Illustrator:

 (omslag) Facet/Fotostock

 ISBN:

 90-5016-466-8

 Uitgever:

 Facet

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Engels: Hans van der Vegt

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 fantasy, geesten

 Prijs: €

 14,95

 

 

In de abdijkerk van het dorpje Llandarvel wordt een onbekende grafsteen zichtbaar bij het verplaatsen van een zware koorkist. Het blijkt het graf te zijn van een oude tovenaar die lang geleden de mysterieuze klok van Sint-Tarvel had gevonden.
’s Nachts wil een dief de klok stelen maar verliest ze in vreemde omstandigheden. Owen vindt toevallig de klok. Die blijkt bijzondere krachten te hebben. Owen ontdekt ook dat er ongewone dingen gebeuren in het dorp. Iemand is op zoek naar de klok. Owen krijgt angstaanjagende wezens achter zich aan, die het op hem en de klok gemunt hebben.

Van deze auteur verschenen al een aantal gesmaakte fantasyverhalen. Helaas past dit verhaal niet in dat rijtje. Het verhaal is onsamenhangend, verwarrend, zit slordig in elkaar met hier en daar zelfs een fout woord!
De personages zijn weinig herkenbaar beschreven, heel oppervlakkig. Van het hoofdpersonage kan je je geen voorstelling maken: hoe oud is hij, wat drijft hem, waarom hij reageert zo, want soms reageert hij als een jong kind, dan weer eerder volwassen. Ook het verloop van het verhaal en de omgeving waarin het zich afspeelt zijn erg onduidelijk. Op een bepaald moment gaan ze steeds verder het binnenland in, maar dan naderen ze plots de kust!
Begrijpe wie kan.
Je kan de grote lijnen van het verhaal wel volgen, maar dat is het dan ook. De details en finesses van het verhaal ontgaan je volledig door de verwarring en onduidelijkheid.
’n Tegenvallend verhaal van een auteur waar je meer van verwacht.

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:14 december, 2005