Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De hele erge Ellie en nare Nellie

 Reeks:

 

 Auteur:

 Rindert Kromhout

 Aantal blz.

 152

 Illustrator:

 Annemarie van Haeringen

 ISBN:

 90-258-4637-8

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 7

 Thema’s:

 pesten, tweeling, vriendschap

 Prijs: €

 12,95

 

 

Ellie en Nellie Smit zijn veruit de ergste en naarste tweeling in het land. Ze slaan en schoppen, ze krabben en bijten. Ze zijn erg gemeen. Alle kinderen blijven uit hun buurt want hun snoep of geld wordt door hen afgepakt. Maar met grote mensen erbij doet de tweeling schattig en is er niets aan de hand. De kinderen uit het dorp zinnen op wraak…

In deze omnibus zijn de vier volgende boeken bijeengebracht:
  
-         Erge Ellie en nare Nellie
  
-         De wraak van Ellie en Nellie
  
-         Ellie en Nellie in gevaar
  
-         Het knalfeest van Ellie en Nellie
Het zijn stuk voor stuk heerlijke verhalen over pesten en plagerijen, over vrienden en vijanden en alle gevoelens die daarbij komen kijken. De auteur vertelt geweldige verhalen over een onwaarschijnlijk ‘stoute’ tweeling die toch de sympathie van de lezer krijgt omwille van de prachtige vertelstijl, de knappe dialogen, de originele inhoud. De prachtige illustraties van Annemarie van Haeringen zorgen voor nog meer hilariteit en sfeer binnen de verhalen.
Alleen jammer dat er in het tweede deel nog over ‘gulden’ wordt gesproken terwijl dit in het eerste deel wel naar ‘euro’ werd aangepast. Maar dit is een detail in een voor de rest erg sterke, bijzonder humoristisch en knap geschreven verhalenbundel. Echt de moeite waard, heerlijk ontspannend!

 

Hilde Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:13 december, 2005