Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Satergeschater

 Reeks:

 Bibberboeken

 Auteur:

 Bavo Dhooge

 Aantal blz.

 125

 Illustrator:

 (omslag) Ann De Bode

 ISBN:

 90-59322-46-0

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 griezelen, vriendschap, school

 Prijs: €

 13,50

 

 

Bij het bezoek aan een waarzegster op de kermis wordt Daans vriend en haantje-de-voorste van de school, Jerry, vervloekt. De dag daarop begint Jerry te lachen en kan er niet meer mee ophouden. Het wordt steeds erger en hij wordt opgenomen in het ziekenhuis waar zijn toestand alsmaar achteruit gaat. Daan voert een race tegen de tijd om te achterhalen wat er aan de hand is en om de vloek ongedaan te maken. Maar daarvoor moet hij ’s avonds naar het kerkhof. Hij griezelt al bij die gedachte.

De reeks ‘Bibberboeken’ wil de lezer meenemen op een griezelig avontuur. Daar is de auteur van dit verhaal ook in geslaagd; al is het niet door de zombies, de heks of het kerkhof die in het verhaal voorkomen. Eerder door de ‘normale’ dingen die plots niet meer zo ‘normaal’ lijken. In dit verhaal speelt de auteur veel met taal en geeft hij ook knipoogjes naar volwassenen toe met namen van acteurs die afgeleid zijn van bestaande bekende acteurs (iets wat de jonge lezers waarschijnlijk over het hoofd zullen zien).
De personages van de kinderen zijn herkenbaar beschreven; het verhaal leest vlot en heeft voldoende vaart om de lezer te blijven boeien.
Een griezelverhaal voor lezers die geen té griezelige verhalen willen lezen.

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:11 december, 2005