Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Verdwenen in de Sargassozee

 Reeks:

 Dolfijnenkind

 Auteur:

 Patrick Lagrou

 Aantal blz.

 172

 Illustrator:

 (omslag) Marijke Meersman

 ISBN:

 90-448-0505-3

 Uitgever:

 Clavis

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 dolfijnen, avontuur, Bermudadriehoek

 Prijs: €

 16,95

 

 

Na een winterstorm drijven er grote velden blaaswier bij het eiland van Marijn. Ze blijken afkomstig van de Sargassozee, een zee die al eeuwen met een waas van mysterie wordt omringd. De volgende dagen doen zich verscheidene vreemde verschijnselen voor, telkens in de buurt van Marijn en diens vriendinnetje Talitha. Een overijverige en brute bewaker maakt Marijn het leven zuur, maar daarmee is hij bij Marijn aan het verkeerde adres. Die laat zich niet met een kluitje in het riet sturen. Daarmee belandt hij weerom in een spannend avontuur.

Deze keer speelt de bescherming van het milieu bijna geen rol in het avontuur van Marijn. De auteur zoekt het nu in de mysterieuze verdwijningen in de beruchte Bermudadriehoek die Marijns leefwereld binnendringen. En met succes, want dit verhaal leest als een trein. Het geheel komt realistisch en geloofwaardig over; evenals de personages van Marijn (die er onbesuisd invliegt) en Talitha (die iets rustiger is) en Marijns vader (die de zaak rationeel aanpakt); de slechterik van dienst krijgt uiteraard uiteindelijk zijn verdiende loon en de dolfijn Derby is natuurlijk nog even intelligent. Alleen als je dieper doordenkt waarom alleen Marijn en Talitha de verschijnselen waarnemen, frons je even de wenkbrauwen. Maar dat mag de pret niet drukken: je leest het verhaal in één keer uit!
De auteur slaagt er weer in zijn publiek te boeien en hem/haar enkele heerlijke uren leesplezier te schenken waarbij hij/zij even in die mysterieuze wereld wordt meegevoerd.

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:20 november, 2005