Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Schaken

 Reeks:

 

 Auteur:

 Michael Powell

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 Kevin Knight

 ISBN:

 90-00-03634-8

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Engels: Piet De Bakker

 Leeftijd:

 + 9

 Thema’s:

 schaken, spelregels, strategie

 Prijs: €

 22,95

 

 

Dit kleine informatieve boekje over schaken bevat een heus schaakbord met magnetische schaakstukken. Naast de uitleg over de spelregels wordt er ook informatie gegeven over de herkomst van de stukken. De illustraties verwijzen ook naar de riddertijd. Daarnaast staan er ook enkele tips, bepaalde tactieken en wordt het positiespel verduidelijkt. Het boekje eindigt met de speciale notatie voor de zetten in het schaakspel.

Dit is een handig klein boekje voor de beginnende schaakspeler. De verschillende regels en speltechnieken worden eenvoudig en duidelijk uitgelegd. Ook kinderen die het spel al kennen (van iemand anders geleerd) zullen zeker nog een aantal speltips opsteken of betere strategieën kunnen bedenken na het lezen van dit boekje.
Het bijgevoegde schaakspel met magnetische schaakstukken is goed om mee te starten, maar een echte schaker zal liever op een groter bord met mooie schaakstukken spelen.
Het boekje ligt alleen moeilijk op een tafel vanwege het bergvakje voor de schaakstukken dat in de rug is verwerkt. Het kleine formaat is dan weer handig om mee te nemen.
Bedoeld voor jonge, beginnende schaakspelers en –speelsters.

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:20 november, 2005