Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Kunstenaars in de dop

 Reeks:

 Activiteitsboeken

 Auteur:

 Gaëtane Lannoy

 Aantal blz.

 128

 Illustrator:

 Gaëtane Lannoy

 ISBN:

 90-303-1771-X

 Uitgever:

 Casterman

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Frans: Attie Spitzers

 Leeftijd:

 + 5

 Thema’s:

 knutselen, knutseltechnieken

 Prijs: €

 16,50

 

 

Kunstenaar worden begint met durven: durven om een lijn op een wit blad te zetten, durven om te spelen met kleuren, vormen en materialen, durven om je eigen ideeën op papier te zetten. Hoe begin je daaraan? Eerst heb je een idee nodig. En dan heb je materiaal nodig. En dan de technieken om met die materialen je idee op papier te krijgen.

Dit boek wil je daarbij helpen. Eerst krijg je een overzicht van verschillende technieken: wanneer en hoe gebruik je een potlood, viltstiften, vetkrijt, waterverf of ondoorzichtige verf, hoe gebruik je kleuren. Bij elke techniek worden verschillende voorbeelden gegeven die je zelf kan uitproberen. Na de technische uitleg over het materiaal dat je gebruikt volgt er een opdracht waarin je dat toepast. Na deze technische uitleg volgt een praktisch gedeelte vol creatietips. Collages, sjablonen, stempelen met inkt, verven met stokjes, vingers, wattenstaafjes, een rietje en nog veel meer, het komt allemaal aan bod op een dubbele pagina. Een algemene uitleg wordt aangevuld met een praktische wenk en een tip voor de kunstenaar. Doorheen heel het boek vind je bovenaan de bladzijden een opsomming van kunstenaars waar je eens naar kan kijken. Zo zie je bij elke techniek hoe zij dat gebruikt hebben en kan je bij beroemde kunstenaars deze eenvoudige basistechnieken leren ontdekken.
Een praktisch handboek vol nuttige en creatieve tips om zelf aan de slag te gaan. Kleuters kunnen hier fijne dingen uit leren maar ook volwassenen zullen verrast zijn over de resultaten.

 

Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:17 november, 2005