Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De mondenboom

 Reeks:

 

 Auteur:

 Tanja Oostvogels, Herwig De Weerdt

 Aantal blz.

 42

 Illustrator:

 Studio Tween

 ISBN:

 90 5933 072 2

 Uitgever :

 Afijn, Canon

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 toneelspelen

 Prijs: €

 15,95

 

 

Kies een mond uit de mondenboom, doe deze met je mond na en kijk in de spiegel...
Praat met je nieuwe mond, hoe klinkt jouw stem?
Kies twee voorwerpen uit de kaders op een prent aan de muur.
Van wie zouden ze kunnen zijn? Bedenk een personage, je tante? De buurman? Hmm, niet echt. De poetsvrouw misschien? Weet je van wie het kan zijn? Et voila! Je hebt een rol... beantwoord eens wat vragen vanuit dit personage... en?
Misschien kan je eens kiezen uit een rommeltje gevoelens. Uit gekwetst, zalig, jaloers, verward, blij....
Ach wat, het maakt niet uit! Wat je ook uitkiest uit dit boek, het zijn allemaal leuke doe-dingen! Stuk voor stuk speelse opdrachten die je laten kennismaken met theater langs verschillende kanten, super! Toch?

De mondenboom, geschreven in opdracht van CANON cultuurcel, is een speels  speel-theater-boek. Op werkelijk elke bladzijde geeft actrice en theaterdocente Tanja Oostvogels je een idee mee als inspiratiebron of duwtje in de rug om tot theaterspel over te gaan en een scène in elkaar te steken. Op die manier laat ze je proeven van wat bij theater maken en spelen komt kijken... Nadat ze aan de illustratoren vertelde wat zij allemaal leuk vindt aan theater spelen, gingen die aan de slag en maakten heel fijne, speelse, kleurrijke, bruikbare beelden. Verschillende stijlen door elkaar, maar telkens zeer aantrekkelijk en rijk aan speelstof. Een combinatie tussen tekening, collage en foto. Realistisch, humoristisch of chaotisch... Oostvogels schreef bij de beelden tekst. Toneelschrijver Herwig De Weerdt schreef verschillende dialogen en aanzetten om tot scènes te komen en dit alles vormt de mondenboom als resultaat. Een bonte mix aan bruikbaar materiaal. Zowel thuis op zolder of op de speelkamer, om alleen of met z'n tweeën aan de slag te slaan alsook om te gebruiken in een klas of groepssituatie.
Een grote pluim voor dit rijke boek, een aanrader, absoluut!
Bij dit boek vind je ook digitaal aanvullend materiaal. Voor meer info kan je terecht op www.canoncultuurcel.be
Alvast veel plezier ermee!

 

Marijke Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:17 oktober, 2005