Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Trucagefotografie voor kinderen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Willemien Mommersteeg

 Aantal blz.

 45

 Illustrator:

 Foto’s: Hennie Raaymakers

 ISBN:

 90-213-3626-X

 Uitgever:

 Cantecleer

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 foto’s, trucage

 Prijs: €

 7,95

 

 

Dit kleine boekje geeft de jonge fotograaf een aantal tips om diegene die de foto’s bekijkt om de tuin te leiden. Het zijn meer foto’s die door gezichtsbedrog een aantal gekke effecten willen bereiken. Goed om grappige uitnodigingen te maken of leuke kaartjes.
De uitleg over het hoe en wat je nodig hebt – plus nog enkele tips – staan telkens op één pagina. Op de andere pagina staat een voorbeeld. De uitleg is duidelijk en volledig, zodat de jonge fotograaf niet voor verrassingen komt te staan. Soms moet de fotograaf met de bekomen foto’s nog aan het knutselen om een gek effect te bereiken.
Als de jonge fotograaf een fototoestel met filmrolletjes gebruikt, kan het een aardige cent gaan kosten en hij moet nog wachten op het resultaat. Een digitaal fototoestel geeft direct resultaat. En eens de jonge fotograaf wat vertrouwd raakt met een fotobewerkingsprogramma op de computer, heeft hij/zij de trucjes uit dit boekje zelfs niet meer nodig, want dan kan hij/zij echt gaan trukeren.
Dit boekje komt dus eigenlijk een aantal jaren te laat, al is het natuurlijk wel goed om ideeën op te doen. De makers hebben er in ieder geval veel plezier aan beleefd. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:06 oktober, 2005