Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Mara

 Reeks:

 

 Auteur:

 Luc Descamps

 Aantal blz.

 151

 Illustrator:

 (omslag) Frank Brugge

 ISBN:

 90-5016-458-7

 Uitgever:

 Facet

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 fantasy, vriendschap, avontuur

 Prijs: €

 14,95

 

 

Om haar broer van een vreemde, ongeneeslijke ziekte te redden moet Mara een gevaarlijke tocht ondernemen naar een onbekende wereld. Deze wereld bevindt zich aan de andere kant van een mysterieus opduikende brug en er is nog nooit iemand van teruggekeerd.

In een fantasyverhaal is natuurlijk alles mogelijk, maar de kunst bestaat er dan net in om die onmogelijke belevenissen geloofwaardig over te laten komen. En dat is in dit verhaal van Luc Descamps best gelukt. Je krijgt nergens het idee dat het gebeuren niet meer mogelijk is of dat je je de belevenissen niet meer kan voorstellen omdat ze té fantastisch zijn.
De puurheid van Mara (de liefde voor haar broer en haar onversaagdheid in het vreemde land) en de onbaatzuchtige vriendschap van Bren geven de mooie karakters weer van deze personages. Dat Mara Bren al onmiddellijk tegen het lijf loopt als ze in die vreemde wereld terecht komt, is misschien iets te toevallig en zijn bereidheid om haar te vergezellen iets te snel beslist, maar dat doet geen afbreuk aan de rest van het verhaal.
De reis van Mara wordt bijna een spirituele reis. Misschien kan het verhaal lezers aanzetten om zelf ook eens na te denken hoever zij zouden willen gaan om een dierbare te helpen.
Het verhaal leest vlot en is mooi opgebouwd naar het wensvervullend slot.
Een boeiend verhaal met een wat diepere betekenis voor de lezer die wat verder denkt.

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:17 september, 2005