Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Fotografie

 Reeks:

 Ooggetuigen

 Auteur:

 Alan Buckingham

 Aantal blz.

 72

 Illustrator:

 Diverse fotografen

 ISBN:

 90-45-90113-7

 Uitgever:

 Standaard Uitgeverij

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Engels: Els Peeters, Standaard Uitgeverij

 Leeftijd:

 + 11

 Thema’s:

 fotografie

 Prijs: €

 14,50

 

 

Na de geschiedenis over het ontstaan van de fotografie en de evolutie van het maken van foto’s komen er speciale fotografietechnieken aan bod: onderwaterfotografie, wilde dieren fotograferen, beelden van het onzichtbare, 3D-fotografie… Uiteraard wordt de digitale fotografie niet vergeten. Een aantal plekken waar er musea over fotografie zijn, een woordenlijst en een register sluiten het boek af.

In de gekende degelijke stijl van de reeks Ooggetuigen worden verschillende elementen van de fotografie belicht. De lezer komt opmerkelijke feiten te weten over de camera obscura, de eerste foto’s en de ontwikkeling van de fotografie. Wel wordt er van de lezer enige technische (en chemische) onderlegdheid verwacht als het over het ontwikkelen van foto’s gaat. Maar de prachtige illustraties en foto’s en de bijhorende teksten vormen een schat aan duidelijke informatie die echt heel verhelderend is. Boeiend voor ieder die zich interesseert voor fotografie en hoe een camera werkt en er van binnen uitziet. Helaas zal dit boek misschien gedoemd zijn om snel achterhaald te worden door de razendsnelle evolutie van de digitale fotografie.
Het ontstaan en de evolutie van de klassieke fotografie is echter bijzonder goed ‘in beeld’ gebracht. Beslist het lezen waard!

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:17 september, 2005