Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Onder het donkere water

 Reeks:

 

 Auteur:

 Ruben Prins

 Aantal blz.

 100

 Illustrator:

 (omslag) Studio Jan de Boer

 ISBN:

 90-258-4645-9

 Uitgever:

 Leopold

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 11

 Thema’s:

 afpersing, moord, detective

 Prijs: €

 12,95

 

 

Sven ziet op een regenachtige avond vreemde dingen gebeuren langs de waterkant. Als de volgende dag blijkt dat er iemand vermoord is, gaat hij met zijn vriendin Vicky terug naar de plaats van de misdaad. Daar ontmoet hij een blinde ex-inspecteur, Bert, die in Svens verhaal geïnteresseerd is. Samen gaan ze op onderzoek. Maar dan wordt de blinde Bert zelf aangereden. Een ongeval of een aanslag?

Dit is weer een klassiek detectiveverhaal, waarin de jongeren door de ‘echte’ politie niet geloofd worden, maar die met de hulp van de ex-rechercheur de zaak zullen oplossen.
Het is een zoveelste variatie op het thema waarin telkens andere elementen worden aangevoerd om een ‘origineel’ verhaal te creëren. Toch lijken de meeste van deze verhalen nogal op elkaar.
Toegegeven, het verhaal leest vlot en de spanning wordt stelselmatig opgevoerd naarmate de ontknoping nadert. De auteur gebruikt een eenvoudige taal die minder taalvaardige lezers eveneens kan aanspreken. Maar het blijft een zoveelste misdaadverhaal zoals er zeer vele bestaan; zonder veel diepgang.
Goed voor enkele uren leesplezier.

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:17 september, 2005