Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De zaak Toetanchamon

 Reeks:

 Jeugdthriller

 Auteur:

 Herman van Campenhout

 Aantal blz.

 117

 Illustrator:

 (omslag) B2

 ISBN:

 90-5908-153-6

 Uitgever:

 Davidsfonds/Infodok

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 Egypte, farao, detective

 Prijs: €

 14,95

 

 

Oeni is rechter in het Egypte van 1337 jaar voor Christus. Als farao Toetanchamon bij een jacht spoorloos verdwijnt en later dood wordt teruggevonden, krijgt Oeni de opdracht om een onderzoek te starten. Hij moet erg voorzichtig te werk gaan, want hij kan niet iedereen zomaar ondervragen, daarvoor is zijn rang niet hoog genoeg. Als hij de ware toedracht ontdekt, is zijn leven niet meer veilig!

Een detectiveverhaal uit het Oude Egypte is beslist een originele invalshoek voor dit genre. De auteur is er daarnaast ook in geslaagd de lezer een beeld te geven van het leven in het Oude Egypte en de beperkingen dat dit met zich meebrengt voor de betrokkenen. Intriges en machtswellust aan het Hof maken dat het leven van een gewone man weinig waard is.
En zoals het in detectiveverhalen past, zet de schrijver de lezer meer dan eens op het verkeerde been, raakt de onderzoeker zelf in gevaar, maar zal hij toch de waarheid aan het licht brengen.
Een spannend verhaal dat speelt in een mysterieuze tijd, dat niet verslapt en de lezer enkele aangename leesuren bezorgt. Tevens komt de geschiedenis van het Oude Egypte op een boeiende manier tot leven.

 

Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:15 september, 2005