Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Dokter Margriet

 Reeks:

 Kleine vampier

 Auteur:

 Joann Sfar, Sandrina Jardel

 Aantal blz.

 112

 Illustrator:

 Joann Sfar

 ISBN:

 90-257-4023-5

 Uitgever:

 Gottmer

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Frans: Ellen Brandt

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 vampiers, monsters, humor

 Prijs: €

 9,95

 

 

Drie korte verhalen over de kleine vampier vind je in deze bundel. Het eerste verhaal, ‘Het cyclopenoog’, neemt je mee de lucht in. Michael, het mensenvriendje van Kleine Vampier, wil de nicht van Kleine Vampier, Ophelia, ontmoeten. Die komt op bezoek in een luchtballon, dat een cyclopenoog blijkt te zijn. Michael is vol bewondering voor Ophelia en laat haar niet los tot ze hem meeneemt voor een tochtje. Wat ze echter niet weten is dat twee monsters met de ballon gespeeld hebben en iets stukgemaakt hebben…
In ‘Dokter Margriet’ komt een telefoontje naar het ziekenhuis per ongeluk bij drie monsters terecht. Eén van hen, Margriet, denkt dat dit een teken is, dat hij zelf dokter mag spelen. Samen met zijn vriend rijdt hij naar het opgegeven adres, waar een vrouw dringend moet bevallen.
‘De vermageringskuur van oom Tepesh’ zet Kleine Vampier weer aan het werk. Na een bezoek van zijn oom Tepesh moet hij hem weer naar huis begeleiden. Zo ontdekt hij dat zijn oom veel te graag lekker eet, en daarom nog amper kan vliegen. Tijd voor een dieet.

Drie korte verhalen vol humor. De personages die in de buurt van Kleine Vampier vertoeven zijn allemaal wat ongewoon. Dat zorgt voor heel wat grappige situaties, alhoewel je zou verwachten dat het griezelig moet zijn. Die combinatie van griezelfiguren en humor werkt aanstekelijk. In je fantasie kan je je heel goed voorstellen wat die monsters allemaal uitspoken, hoe ze denken en wat er kan mislopen. De verhalen zijn vlot verteld, met heel wat tot de verbeelding sprekende illustraties. Vooraan in het boek worden alle belangrijke personages voorgesteld door Kleine Vampier, zodat je weet wie je allemaal in de verhalen kan ontmoeten.
Een grappig boekje dat je nergens doet griezelen, dat je alleen maar hartelijk laat lachen.


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 augustus, 2005