Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Vos

 Reeks:

 Dieren om ons heen

 Auteur:

 Michael Leach

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Diverse fotografen

 ISBN:

 90-5495-811-1

 Uitgever:

 Ars Scribendi

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Engels: T. Dijkhof

 Leeftijd:

 + 9

 Thema’s:

 vos

 Prijs: €

 11,50

 

 

Negen korte hoofdstukken van een dubbele pagina geven informatie over het leven van de vos in woord en beeld. Veel fotomateriaal met een bijschrift in vette letter en korte teksten in een groot duidelijk lettertype vullen de pagina’s met in een opvallende kader nog extra weetjes over het onderwerp. Woorden die vet gedrukt staan in de tekst worden achteraan verklaard in een woordenlijst. Daar vind je ook een overzichtelijke levenscyclus en een opsomming van vossensporen. Het boek sluit af met een register.

Waarschijnlijk is het boek bedoeld voor reeds jongere lezers, maar leestechnisch zijn de teksten haalbaar vanaf 8-9 jaar. Het boek is mooi verzorgd uitgegeven met heel veel foto’s en makkelijk verstaanbare tekstjes. Na het lezen van dit boek heeft de lezer zeker één en ander bijgeleerd over deze slimme dieren, die zich gemakkelijk aanpassen aan de plaats waar ze leven: bos of stadsrand; de Pool of de woestijn. Voor boer en stadsmens blijken ze erg nuttig te zijn.
Er is goed gelet op het verklaren van moeilijke woorden, zodat de teksten heel duidelijk zijn voor de lezer. Foto’s en teksten passen goed bij elkaar en de onderwerpen volgen elkaar in een logische volgorde op.
Veel informatie, duidelijke teksten en knappe foto’s maken dit boek tot een mooi geheel, aan een zeer redelijke prijs.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:15 juni, 2005