Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het huis van Lotte Hanoeman

 Reeks:

 

 Auteur:

 Judy Koot

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Willeke De Boer

 ISBN:

 90-5838-289-3

 Uitgever :

 De Eenhoorn

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Thema’s:

 huis

 Prijs: €

 12,95

 

 

Lotte woont in een bijzonder huis. Een huis op hoge poten met een ladder van blauw lint. Een huis in alle kleuren van de regenboog. Ze hinkelt door de gang, gilt om het hardst met haar vriendin, speelt toneel, bakt taart en kijkt naar de sterren. Op het dak van haar huis groeit een boom. Geweldig om te zien. Neen, het huis van Lotte Hanoeman, dat is echt niet gewoon…

Dit boekje ziet er leuk uit! Een eigenzinnige, opvallende cover met kinderlijke illustraties. Het verhaal is eenvoudig: Lotte neemt je mee en toont ons haar huis en bezigheden. Zot en leuk kinderspel, fantasieprikkelend.
De speels- en kinderlijkheid zit in tekst, typografie en illustratie. Korte simpele zinnen vanuit het ik-personage verteld. Drukletters staan in vet en dun afgewisseld, in groot en klein en worden verweven met de tekeningen. Tekeningen die ongedwongen nonchalant op het blad lijken gekribbeld. De personages enkel in bruine lijnen, de dingen en dieren ingekleurd. Dit boekje, dat erg te vergelijken valt met de boeken van Lauren Child, zet kinderen ongetwijfeld aan om zelf over een droomhuisje te fantaseren.
Een fijne, humoristische aanrader.


Marijke Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:09 juni, 2005