Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Een dagje vrij voor Klein Konijn

 Reeks:

 

 Auteur:

 Gunter Segers, Heidi D’hamers

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Heidi D’hamers

 ISBN:

 90-5932-185-5

 Uitgever:

 Abimo

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 3

 Thema’s:

 vrienden, alleen willen zijn

 Prijs: €

 11,95

 

 

Klein Konijn wordt wakker maar heeft nog geen zin om op te staan. Als hij even later een bad neemt, bedenkt hij een plan: hij gaat een hele dag binnen blijven en zijn zin doen. Hij hangt een briefje aan de deur en doet voor niemand open. Maar de postbode en de vriendjes van Klein Konijn worden ongerust. Ze missen hem. En Klein Konijn is toch ook niet helemaal gelukkig…

Iedereen wil wel eens een keertje alleen zijn en een dagje zijn zin doen. Maar bij Klein Konijn lukt het niet zoals gepland. Dit warme verhaal toont hoe sterk vriendschap kan zijn. De lieve, gezellige konijntjes versterken dat gevoel. Sfeervolle illustraties nodigen je uit om het boek voor te lezen. Maar dan loopt het mis want met de tekst uit het boek lukt het niet zo goed. Die past niet helemaal bij de tekeningen. Zo zegt Klein Konijn:’Haas is weer weg, dan kruip ik weer onder de mat uit’, maar op de tekening staat hij te loeren achter het raam. En als op de ene pagina staat: ‘Zullen we naar binnen gluren?’ zie je ze op de volgende pagina eerst weggaan en de pagina daarna door het raam gluren. En Haas ziet er net zo uit als Klein Konijn en de andere konijntjes. Of zijn dat dan ook Haasjes? Er is ook een erg plotse ommezwaai in het verhaal, op de ene pagina zit Klein Konijn nog op de schommel, de volgende pagina rommelt het in zijn buikje. Dat is te bruusk, tijdens het voorlezen moet je hier toch even tijd voor nemen.
Maar laat je daardoor niet afschrikken, met de tekst uit het boek en enige aanvulling heb je hier een pittig, gezellig verhaal want deze illustraties nodigen nu eenmaal uit om bekeken te worden. En om met z’n allen van te genieten.


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:09 juni, 2005