Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het boek van Ot en Sien
 Het prentenboek van Ot en Sien

 Reeks:

 

 Auteur:

 Jan Ligthart, H.Scheepstra

 Aantal blz.

 290

 Illustrator:

 C.Jetses

 ISBN:

 90-245-2685-X

 Uitgever :

 Piramide

 uitgavejaar

 2002

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Thema’s:

 alledaagse dingen

 Prijs: €

 19,95

 

 
  
 

Ot en Sien zijn buren. Ze beleven samen allerlei avonturen. Alledaagse dingen in en om het huis van de kleuters. Een enkele keer trekken ze de wereld in… als ze naar de school van Trui gaan.

Deze boeken zijn oud en werden nu terug uitgegeven… Het prentenboek naar de versie van 1909, het leesboek naar de editie van 1911. Velen hebben met deze boekjes leren lezen op school. Het leesboek is opgedeeld in verschillende korte hoofdstukken, die telkens een ander avontuur beschrijven van de beide kleuters, de hoofdpersonages. Geen grootse of spannende avonturen maar zeer realistische en alledaagse dingen. Het prentenboek vertelt per bladzijde een andere situatie.
Aangezien ze in originele versie behouden zijn, zijn het eerder boeken om als volwassene nostalgisch naar terug te grijpen en uit behoudenisgezindheid en charme te delen met kinderen of kleinkinderen dan vernieuwende lectuur voor kinderen. In het leesboek staat een korte inleiding over Ot en Sien voor de huidige jonge lezers. De boeken hebben hun charme niet verloren.Ondanks de grote kloof in tijdsgeest, zullen kinderen van nu er zeker plezier aan beleven! De oubollige, realistische tekeningen blijven binnen de context hun schoonheid behouden. Of een groot lezerspubliek bereikt zal worden? Alleszins wel de moeite om terug uit te geven.


Marijke Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:11 mei, 2005