Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Ik wil vriendjes

 Reeks:

 

 Auteur:

 Tony Ross

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Tony Ross

 ISBN:

 90-6249-485-4

 Uitgever:

 Sjaloom

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Engels

 Leeftijd:

 + 4

 Thema’s:

 vriendjes, school

 Prijs: €

 11,95

 

 

Tony Ross schreef en illustreerde reeds vele prentenboeken en kleinere kartonboekjes over de kleine Prinses, telkens in dezelfde grappige uitvergrote stijl en rond een herkenbaar thema.
In dit boek wil de kleine Prinses vriendjes, want haar broertje wil alleen maar jongensdingen doen. Haar moeder, de Koningin, troost haar: “Morgen begint de school. Daar zul je een heleboel vriendjes hebben om mee te spelen.”
Maar op school loopt alles anders dan verwacht. Alle kinderen die geen vriendjes hebben spelen samen, zitten samen aan tafel en helpen elkaar. Na school nodigt de kleine Prinses hen allemaal uit om bij haar thuis te komen spelen. En de vier kinderen die wel vriendjes hebben mogen ook mee.
Zo wordt het ganse paleis ingepalmd door allemaal vriendjes.

In zijn herkenbare stijl verrast Tony Ross ons telkens weer door zijn mix van herkenbaarheid en overdrijving.
Zijn personages worden niet gespaard van de nodige cliché’s, maar dit stoort niet. Integendeel, het maakt ze duidelijk en grappig.
Deze keer is hij echter wat voorspelbaar in zijn verhaallijn en mist hij, in tegenstelling tot de andere kleine Prinses-boeken, een verrassende pointe.
Komt er sleet op het bekende kleine Prinses-procédé?
De eenvoudige tekst leest vlot.
De grappige prenten, in kleurrijke aquareltinten, zijn expressief en helder. Zij verbeelden telkens de juiste actie en emotie op een absurd-grappige wijze met de nodige overdrijving en ironie en met pittige details.


Eric Vanthillo


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:10 mei, 2005