Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De aap komt uit de mouw

 Reeks:

 

 Auteur:

 Sabien Clement

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 Sabien Clement

 ISBN:

 90-209-6034-2

 Uitgever:

 Lannoo

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Thema’s:

 spreekwoorden, gezegden, dieren

 Prijs: €

 13,95

 

 

De achterflap van dit kleurrijke kijk- en zoekboek vermeldt:
”Onze taal bevat honderden dierenspreekwoorden en gezegden. Sabien Clement vist er de leukste uit en vangt ze in grappige en verrassende tekeningen.”
Dit is niet gelogen, integendeel!

Netjes alfabetisch geordend vind je in dit boek originele, paginavullende prenten waarin tal van spreekwoorden, gezegden en voorwerpen verborgen zitten.
Zoals bv. de A-bladzijde: daarop zie je de Aap uit de mouw komen. Maar tegelijkertijd draagt die Aap ook een gouden ring, zie je links onderaan een Addertje onder het gras schuilen en zie je een Amfibie-achtig wezen zich een Aapje schrikken.
Om het niet alleen bij spreekwoorden en gezegden te houden, ontdek je op diezelfde pagina ook nog een Aardbei, veel Asterisken en alle letters van het Alfabet.
De mouw waaruit die Aap komt, is een Blauwe Blouse die doorloopt op de volgende pagina, waarop je een Beer op sokken ziet, een Bok wordt geschoten, enz. …
Een schat aan te zoeken informatie!
Om je een handje op weg te helpen vind je achteraan een alfabetische lijst met de verborgen spreekwoorden en gezegden, allemaal netjes verklaard.

De aantrekkelijke prenten zijn gelaagd en verscheiden: frisse kleuren, nonchalante potloodstreken, uit de context gerukte druktechnieken, speelse collages, enz.
In een uitgekiende lay-out zorgen ze voor prettig gestoorde tableaus die je uitnodigen tot kijken, zoeken en ontdekken.
En wat zo leuk is: je raakt er nooit op uitgekeken, want je denkt steeds dat je niet alles gevonden hebt wat erin verstopt zit.
Een originele aanrader voor jong en oud!


Eric Vanthillo


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:10 mei, 2005