Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De droom van Oscar en Wol

 Reeks:

 

 Auteur:

 THEO

 Aantal blz.

 30

 Illustrator:

 Michael Dudok de Wit

 ISBN:

 90-258-4414-6

 Uitgever :

 Leopold

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 Engels

 Leeftijd:

 + 5

 Thema’s:

 heimwee, dromen

 Prijs: €

 14,95

 

 

Oscars beste vriend is een geheimpje. Een wolkje, Wol, die altijd boven hem zweeft om dichtbij te kunnen blijven. Op een dag moet Wol Oscar iets belangrijks vertellen. Dat ziet er niet goed uit. Wolkje krimpt van heimwee. Hij moet zijn groep zien te vinden, voor hij helemaal ziek wordt en misschien wel verdwijnt…
Dan heeft Oscar een idee. Er bestaat één plek waar ze samen Wols groep kunnen vinden. Misschien lukt het wel om naar die plek te gaan!

De droom van Oscar en Wol is een vervolg op het warme verhaal Oscar en Wol waar het personage  “Wolkje” verschijnt als troost voor Oscar. De warmte en lieflijkheid die het voorgaande boek uitademt, is in dit verhaal even sterk behouden. Hoewel het een fijn vervolg is op Oscar en Wol, kan je het ook perfect afzonderlijk lezen.
Over schrijver Theo, die kindertelevisie maakt in Engeland, Frankrijk, Duitsland en Spanje, lees je vooraan in het boek dat hij zelf met zijn hoofd in de wolken leeft en in de zevende hemel is omdat er zoveel dagdromers hun boek hebben ontdekt. Terecht. Een tweede verhaal om in weg te dromen. Met net zoals in het vorige boek illustraties die niet weg te denken zijn.
Waar de schrijver een simpel en krachtig idee uit zijn pen laat vloeien, maakt de illustrator dit tot een sterk beeldend verhaal!


Marijke Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:04 mei, 2005