Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Mozaïeken

 Reeks:

 Basistechnieken

 Auteur:

 Bernadette Theulet-Luzié

 Aantal blz.

 29

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-303-1832-5

 Uitgever:

 Casterman

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 Frans: Attie Spitzers

 Leeftijd:

 + 3

 Thema’s:

 knutselen

 Prijs: €

 6,50

 

 

Mozaïeken maken kan je met veel verschillende materialen: duimspijkers, eierschalen, papier, Smarties, schelpen, wattenbolletjes, steentjes of rijst.
Een lichtgevend vogeltje, een smakelijk clownhuisje of een schaapjesmobile kan iedereen wel bekoren om te beginnen knutselen.

In maximum vier stappen wordt uitgelegd hoe je iets kan maken, versierd met mozaïek. Bovenaan de rechterpagina vind je een overzicht van het materiaal dat je nodig hebt, meestal gewoon thuis te vinden. Ook de tijd die je nodig hebt en of het erg eenvoudig of minder eenvoudig is staat duidelijk aangegeven. Elke stap is voorzien van een illustratie met duidelijke pijltjes voor de volgorde of de werkwijze. De uitleg is kort en duidelijk. Het eindresultaat wordt getoond met een foto zodat je goed kan zien wat je uiteindelijk kan bereiken.
Elk werkstuk kan je fantasie verder aan het werk zetten. Zo kan je de gebruikte figuurtjes veranderen door andere, of binnen een bepaald thema werken. Met deze 11 knutselideeën kan je in ieder geval onmiddellijk aan de slag, zowel thuis als op school.


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 april, 2005