Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Scheikunde

 Reeks:

 Ooggetuigen

 Auteur:

 Ann Newmark

 Aantal blz.

 64

 Illustrator:

 Diverse fotografen

 ISBN:

 90-45-90079-3

 Uitgever:

 Standaard

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 Engels: Els Peeters

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 scheikunde

 Prijs: €

 14,50

 

 

In een kort bestek tracht dit deel van de Ooggetuigenreeks een duidelijker beeld te scheppen over scheikunde. Wat is scheikunde? Welke stoffen zijn er? Waar komt het vandaan? Wie hield zich ermee bezig? Hoe zien we scheikunde in ons dagelijks leven? …
Dit is wel één van de moeilijkere delen uit de Ooggetuigenreeks. Er komen nogal veel moeilijke termen in voor die nergens worden verklaard, dus enige notie van scheikundige terminologie is zeker aan te bevelen. Daarnaast zijn de tekstjes op zich ook in een niet al te gemakkelijke taal geschreven.
Het boek is opgesteld zoals alle delen uit deze reeks: een inleidende tekst in een grotere letter met dan een aantal kleinere tekstjes die illustraties – opstellingen, foto’s of prenten – verduidelijken.
Wat wel goed overkomt is dat scheikunde overal in ons leven vertegenwoordigd is; in ons lichaam, in de ons omringende natuur; dat de zoektocht naar de oorsprong van alle dingen al van in de Oudheid de mens bezig hield en dat scheikundige toepassingen niet meer weg te denken zijn in de hedendaagse maatschappij.
Degelijk zoals alle delen uit deze reeks maar zeker niet gemakkelijk. Voor wetenschappelijk sterk geïnteresseerde knappe koppen.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:05 april, 2005