Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Bloedband

 Reeks:

 

 Auteur:

 Pieter Aspe

 Aantal blz.

 166

 Illustrator:

 (omslag) Beeldzorg, Herman Houbrechts

 ISBN:

 90-223-1900-8

 Uitgever:

 Manteau

 uitgavejaar

 2005

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 thriller, Servië, wraak

 Prijs: €

 9,95

 

 

Twee jonge documentairemakers, Melchior en Jonas, helpen op een avond op een Maltees eiland een jonge vrouw, Seneda, die een probleem heeft met een oudere man. Die man blijkt een oud-oorlogsmisdadiger te zijn uit Servië die Seneda wil doden omdat zij een lastige getuige is van zijn misdaden. Om Seneda te helpen moeten ze naar Servië om daar te trachten Seneda’s vader te bevrijden uit een zwaar bewaakte gevangenis. En dat wordt een hoogst hachelijke onderneming.

Een thriller die leest als een trein. De auteur neemt de lezer mee in een avontuur dat zich afspeelt tegen een historisch herkenbare achtergrond. Hij doet dat in een zeer vloeiende, levendige en gemakkelijk leesbare stijl. Hij voert levensechte mensen ten tonele die in een waar James Bond-avontuur terecht komen, maar dan zonder de technische grapjes van 007. Wat dus betekent: veel actie en spanning waarin de personages telkens in erg nauwe schoentjes komen te staan om dan toch nog op het laatste nippertje de situatie ten goede te kunnen keren, al komen ze er niet zonder kleerscheuren vanaf.
De auteur heeft zijn huiswerk goed gedaan en weet waarover hij schrijft zodat het verhaal zeer realistisch en geloofwaardig overkomt. Hij schrijft ook zeer beeldend zodat de lezer als het ware de film in zijn hoofd ziet afspelen. Tussendoor geeft de auteur ook zijn kijk op mensen en maatschappijen mee.
Goed voor enkele uren spannend leesplezier.
Luchtpost is eveneens een thriller van Pieter Aspe met dezelfde hoofdpersonages.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:02 april, 2005