Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De oude Griekse schat

 Reeks:

 Speurtocht naar het verleden

 Auteur:

 Dee Phillips

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Diverse fotografen

 ISBN:

 90-5483-546-X

 Uitgever:

 Biblion

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 Engels: Wim Sanders

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 speurtocht, Griekenland, duiken, archeologie

 Prijs: €

 12,95

 

 

Alex werkt mee in het Gemeentemuseum. Met dr. Helen Jones stelt hij een tentoon-stelling samen over het oude Griekenland. Na een oproep uit Griekenland trekt hij mee op onderzoek naar een oud Grieks wrak. Aan de hand van de opgedoken stukken en het wrak reconstrueert de archeologische ploeg de laatste reis van het schip. Men bouwt zelfs een replica om de vaaromstandigheden te kunnen onderzoeken.

Eigenlijk is dit een informatief boek over een aantal elementen van het Oude Griekenland. Aan de hand van het verhaaltje worden er een aantal echte gegevens over het leven in het Oude Griekenland verduidelijkt. Dit gebeurt door een stukje van het dagboek van de jongen, door een aantal foto’s met bijhorend tekstje of zogezegde e-mails op een laptop.
Elk blad is een soort collage met daarop een overdaad aan overlappende foto’s, illustraties en teksten in verschillende lettertypes. Het geheel is te druk en niet meer overzichtelijk en duidelijk.
De teksten zijn voor reeds vlotte lezers die al een ruime woordenschat bezitten. De woordenlijst achteraan is niet volledig en verklaart anderzijds woorden die normaal al  wel gekend zijn.
Vooral geschikt voor lezers die graag informatie krijgen in kleine stukjes en snel van het één op het ander overstappen.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005