Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De jacht

 Reeks:

 Leeuwenjongen

 Auteur:

 Zizou Corder

 Aantal blz.

 300

 Illustrator:

 Fred van Deelen

 ISBN:

 90-00-03600-3

 Uitgever:

 Van Goor

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 Engels: Annelies Jorna

 Leeftijd:

 + 11

 Thema’s:

 ontvoering, zoektocht, avontuur

 Prijs: €

 16,95

 

 

Dit is het spannende vervolg op ‘Leeuwenjongen’ dat eindigde op het moment dat Charlie met een troep leeuwen op een trein naar Venetië zit om zijn ontvoerde ouders te redden.
De Bulgaarse koning Boris beschermt hem tot in Venetië, hij zorgt er ook voor dat Charlie en de leeuwen kunnen onderduiken in zijn paleis daar. Zijn bediende Edward zorgt voor hun veiligheid maar Charlie voelt al snel dat er iets mis is. Edward heeft een eigen plan bedacht met de leeuwen. Zij staan immers symbool voor de stad Venetië en het zou de relatie tussen koning Boris en de doge van Venetië kunnen verbeteren als de doge de leeuwen cadeau zou krijgen. Charlie moet opnieuw een plan bedenken om te ontsnappen. Ondertussen zitten zijn ouders ook niet stil. Zij krijgen de hulp van een vindingrijke kat om te ontsnappen aan hun ontvoerders. Nu moeten ze alleen nog hun zoon terugvinden, die achtervolgd wordt door Maccomo, de leeuwentemmer van het circus waar de leeuwen uit ontsnapt zijn.

Dit is het tweede deel van de trilogie die moeder en dochter verzonnen hebben. Opnieuw een spannend verslag van de belevenissen van Charlie en zijn geliefde leeuwen. Hij is intelligenter dan zijn tegenstanders van een kind verwachten en daar maakt hij handig gebruik van. Ook zijn gave om met katten te praten biedt heel wat mogelijkheden die de loop van het verhaal soms grondig wijzigen. De actie speelt zich af op verschillende plaatsen: Charlie moet zijn leeuwen de vrijheid kunnen bezorgen die hij beloofd heeft, Charlie wordt achterna gezeten door de leeuwentemmer Maccomo en door de ontvoerder van zijn ouders, en tot slot zijn er nog de belevenissen van de ouders zelf. Deze actieverhalen wisselen elkaar af zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat er zich op verschillende fronten tegelijk afspeelt. Het verhaal blijft duidelijk en de verschillende actieverhalen komen mooi samen naar een (tijdelijk) hoogtepunt. Vlot en boeiend verteld, een fascinerend verhaal dat je niet meer loslaat. Je kan alleen maar vol verwachting uitkijken naar deel drie.


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005