Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Spaghetti met een schaar. Kookboek voor kinderen.

 Reeks:

 

 Auteur:

 Rianne Buis, Astrid Lindgren

 Aantal blz.

 73

 Illustrator:

 Annet Schaap

 ISBN:

 90-216-1648-3

 Uitgever:

 Ploegsma

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 9

 Thema’s:

 koken

 Prijs: €

 12,95

 

 

Benieuwd hoe de kippensoep uit ‘Ronja de roversdochter’ smaakt? Wil je weten hoe je Pippi’s spekpannenkoeken klaarmaakt? Of wil je net als de kinderen van Bolderburen bosaardbeitjes aan een rietstengel rijgen?
In dit boek staan een aantal recepten, geïnspireerd op gerechtjes uit diverse boeken van Astrid Lindgren. Ze staan gerangschikt volgens soort: voorafjes, hoofd- en bijgerechten, toetjes, taart en koekjes, drankjes, ontbijt en lunch. Het boek begint met tips voor je aan het koken begint, zoals goed plannen en pannenlappen of ovenwanten gebruiken. De recepten in dit boek zijn steeds voor 4 personen, het aantal koksmutsen vertelt hoe moeilijk een bepaald recept is en ook de bereidingstijd wordt steeds vermeld. De recepten worden ingeleid door een stukje uit één van de boeken van Astrid Lindgren, het stukje waarin over het gerecht gepraat wordt. Dan worden de ingrediënten opgesomd en wat je best nog allemaal klaarzet, zoals keukenrol, pan of bord. De bereidingswijze wordt stap voor stap in een heldere taal uitgelegd maar de chef-kok heeft toch enige ervaring nodig om de gerechten tot een goed einde te brengen, of een papa of mama in de buurt die kan helpen.
Het boek eindigt met een korte voorstelling van de boeken van Astrid Lindgren voor wie uitgekookt is en boeken wil verslinden.
Het is een leuk idee om rond de boeken van Astrid Lindgren een kookboek te maken, maar soms lijkt het mij wat ver gezocht, zijn de recepten veel langer dan het verhaalfragment waaruit ze komen. Misschien een leuk boek voor Astrid Lindgren fans!


Inge Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005