Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Scoebidoe pret

 Reeks:

 

 Auteur:

 Francine Fittes

 Aantal blz.

 48

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-5877-404-X

 Uitgever:

 Forte

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uitÖ:

 Frans: Nannie Nieland-Weits

 Leeftijd:

 + 8

 Themaís:

 knutselen, scoebidoe

 Prijs: Ä

 11,95

 

 

Scoebidoes maken is weer in de mode. Iedereen is aan de slag met vier (of meer) draden om een klassieke scoebidoe te knopen. Maar je kan nog veel meer doen met die scoebidoes.

Dit boek wil een hulp zijn bij het maken van leuke dingen van scoebidoes. Na een inleiding over het materiaal en enkele tips, wordt de basis voor het maken van klassieke scoebidoes opgefrist. Duidelijke illustraties worden aangevuld met tekst die stap voor stap het verloop uitlegt. Daarna volgen tal van leuke ideeŽn die je met die klassieke scoebidoes kan maken: inktvissen, poppetjes, leuke gezichtjes, sprinkhanen en andere beestjes en zelfs marsmannetjes. Bij elk idee hoort een kader met het benodigde materiaal, een stap-voor-stap beschrijving voorzien van illustraties en een grote foto van het eindresultaat. Die fotoís stimuleren je om iets uit te proberen. Helemaal achteraan staan nog enkele patronen voor extra onderdelen.

Dit boekje biedt heel wat scoebidoepret en inspiratie. Iedere knutselaar krijgt zin om de werkstukken zelf te maken. De ideeŽn zijn origineel en aantrekkelijk. De tekst is duidelijk en dankzij de vele illustraties die de tekst nog extra verduidelijken zijn de op foto voorgestelde resultaten haalbaar om zelf te maken.
Veel knutselplezier!


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005