Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Poes droomt van avontuur

 Reeks:

 

 Auteur:

 Brigitte Minne

 Aantal blz.

 26

 Illustrator:

 Rosemarie De Vos

 ISBN:

 90-5838-262-1

 Uitgever:

 De Eenhoorn

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Thema’s:

 katten, dromen, tevreden zijn, thuis zijn

 Prijs: €

 13,95

 

 

Poes ligt in haar mand te geeuwen en te dromen.
Zij heeft een aardig baasje dat haar bergen knuffels geeft en altijd lief is voor haar. Thuis is het lekker warm en in haar kom ligt altijd iets lekkers.
Maar Poes vindt het leven saai. Zij droomt allerlei avonturen.
Maar telkens als Poes een avontuur verzint, ontdekt ze ook de ommezijde. Zoals het avontuurlijke oerwoud waar echter veel gevaren sluipen, of het danstheater waar je snel op je ‘bek’ kan gaan, of de mooie, stille en witte zuidpool waar het ook wel erg koud is, enz.
Tot ze het geluid van nieuwe brokken in haar kom hoort en haar baasje “Poes, Poes, Poe-oes” hoort roepen…

Met eenvoudige woorden schrijft de auteur een herkenbaar verhaal over ‘het gras dat altijd groener lijkt aan de overkant’.
De emoties van Poes die telkens vol verwachting een nieuw avontuur verzint en al even snel ontdekt hoe goed het thuis is, zijn herkenbaar en genuanceerd en stralen een deugddoende warmte uit.
De verrassende, kleurrijke prenten schipperen tussen realiteit en fantasie. De dieren zijn mooi verbeeld als ‘menselijke’ figuren, waardoor de emoties en handelingen herkenbaar zijn.
De fijne humor die in het ganse verhaal subtiel verweven zit doet je glimlachen en roept een zekere verwondering en tevredenheid op.


Eric Vanthillo


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005