Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Bangelijk

 Reeks:

 

 Auteur:

 Anthony Horowitz

 Aantal blz.

 151

 Illustrator:

 

 ISBN:

 90-5016-306-8

 Uitgever:

 Facet

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 Engels: Annemarie van Ewyck

 Leeftijd:

 + 10

 Thema’s:

 griezelen, korte verhalen

 Prijs: €

 13,95

 

 

Deze bundel bevat zeven afwisselende en spannende griezelverhalen van de meesterverteller Anthony Horowitz. Met als eerste het kortste griezelverhaal ter wereld dat welgeteld 3 bladzijden lang is. Verder krijg je het verhaal over gevaarlijke zonnebrandolie en een bijzondere vakantie. Een ander verhaal gaat over een betoverde mobiele telefoon. En er worden nog andere, vreemde onderwerpen aangesneden zoals een lift in een metrostation en een winkeldief die in de hemel belandt.

Het zijn stuk voor stuk ontspannende en spannende verhalen met een hoog griezelgehalte en een portie humor. Anthony Horowitz slaagt erin om de lezer in al zijn verhalen van begin tot einde in de ban en de sfeer te houden.
De verhalen zijn zorgvuldig opgebouwd en bevatten de nodige spanningselementen en verrassende wendingen. Ook de verschillende personages zijn kleurrijk en voldoende uitgewerkt; zo vormen ze een stevige basis voor de verschillende verhalen. Een heerlijke verhalenbundel om te lezen bij de kachel tijdens donkere winteravonden en meteen in de juiste sfeer te komen. Beleef Halloween in je eigen huiskamer en geniet ervan. 


Hilde Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:05 september, 2005