Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Zwijn gaat op muziek (met CD)

 Reeks:

 

 Auteur:

 Ilja Gort, Caroline d’Hollosy

 Aantal blz.

 40

 Illustrator:

 Ilja Gort, Caroline d’Hollosy

 ISBN:

 90-213-3495-X

 Uitgever:

 Cantecleer

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 4

 Thema’s:

 muziekinstrumenten

 Prijs: €

 12,98

 

 

Zwijn moet van zijn moeder naar de muziekschool. Hij heeft er helemaal geen zin in maar doet braaf wat zijn moeder vraagt. Eerst ontmoet hij meester Blaf, die trompet speelt. Maar als Zwijn op de trompet blaast, laat hij per ongeluk een harde scheet. Bij meester Zuignap, die piano speelt, verknoeit hij het door op de pianotoetsen te vallen. Juffrouw Jammer raakt haar viool kwijt aan Zwijn en bij meester Brul springen zijn brilglazen stuk als Zwijn een elektrische gitaar uitprobeert. Meester François’ accordeon moet er ook aan geloven. Er blijft maar één instrument over en daar lijkt Zwijn echt aanleg voor te hebben: de drums. Zo kan zijn moeder hartstikke trots zijn op hem.

Dit prentenboek is voorzien van een CD waarop het hele verhaal verteld wordt, met kleine geluidjes als er een pagina omgedraaid moet worden. Daarna volgen enkele zwijn-liedjes die allemaal met muziek te maken hebben.
Dit is een ideale kennismaking met een aantal instrumenten die in een muziekschool aangeleerd worden. Zwijn zet alles op zijn kop, hij is zeker geen goed voorbeeld. Het is echter wel duidelijk dat er voor iedereen wel een instrument is waar je mee overweg kan. Er wordt nergens iets verteld over notenleer of ritmiek, alleen de instrumenten zijn belangrijk. Dit blijft dan ook maar alleen een grappig, ondeugend verhaal met kleurrijke, expressieve illustraties.


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005