Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Opa’s sprookjesogen

 Reeks:

 

 Auteur:

 Tosca Menten

 Aantal blz.

 42

 Illustrator:

 Jeska Verstegen

 ISBN:

 90-00-03546-5

 Uitgever :

 Van Goor

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 5

 Thema’s:

 sprookjes, grootouders

 Prijs: €

 16,50

 

 

Vakantie betekent voor Pim en Marie logeren bij opa Fred. Dat is een feest want hun opa heeft sprookjesogen! Hij woont met zijn vrouwtje boven op een heuvel vlak bij de sprookjesduinen en de zee. Elke vakantie beleven ze wat anders met hun opa! Ze zoeken drakentanden, elfenbloemetjes en kaboutermutsen! Maar oma is niet altijd gerust als opa er met de kinderen op uit trekt want hij heeft vergeethersens…Terwijl ze op avontuur trekken, horen ze gegniffel. Hoog in de lucht vliegt een ballon. Een kleurrijke ballon van lapjes stof gemaakt. Onder de ballon hangt een klein kasteeltje. Dan daalt hij en komen drie grappige heksen tevoorschijn. Als dat maar goed komt…

Het idee achter het verhaal is best leuk. De heksen en sprookjesfiguren verschijnen alleen aan hen die in sprookjes geloven. De boodschap om erin te blijven geloven krijg je hier dan ook mee. De illustraties hebben iets klassieks, vrolijks en ook iets oubolligs. De fantasiefiguren worden in kleur afgebeeld, Pim, opa en oma, de figuren uit de werkelijkheid in zwart/ wit –potloodtekening. Inhoudelijk blijft het verhaal braaf. Een leuk verhaal, vrij uitgebreid. Een stuk minder tekst zonder de essentie daarbij te schaden had het verhaal vast meer pit gegeven.
Dit boek zal vast zijn lezers vinden en geef toe, een opa hebben die zo mee kan fantaseren lijkt voor elk kind plezierig!


Marijke Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005