Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Encyclopedie van de jeugdliteratuur

 Reeks:

 

 Auteur:

 Onder redactie van: Jan van Coillie, Joke Linders, Selma Niewold, Jos Staal

 Aantal blz.

 381

 Illustrator:

 (omslag) Hans Gordijn

 ISBN:

 90-261-1988-7

 Uitgever:

 De Fontein / Wolters-Noordhoff

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 encyclopedie, jeugdliteratuur

 Prijs: €

 49,50

 

 

Een hele rits Nederlandstalige en vertaalde auteurs, illustratoren, titels en literatuurprijzen in één boek verzameld. Dat is zowat een korte beschrijving van wat deze encyclopedie van de jeugdliteratuur inhoudt. Het boek is alfabetisch opgebouwd en zo vind je dus naast een naam van een auteur of illustrator ook een boektitel met korte inhoud of een boekenprijs. De biografische en bibliografische gegevens van de auteurs en illustrators zijn beknopt maar accuraat. Op diverse bladzijden werden illustraties uit boeken of hele covers opgenomen en ook bij sommige illustratoren of auteurs prijkt een zwart-wit fotootje.
Mensen die professioneel met jeugdliteratuur bezig zijn komen misschien niet volledig aan hun trekken met dit boek, dat ‘slechts’ 381 bladzijden telt en dus enkel de grootste namen bevat. Jonge en minder bekende schrijvers en illustratoren krijgen misschien een plekje in de volgende editie…
De samenstellers van deze encyclopedie zijn “deskundigen die zich al jaren intensief en professioneel bezighouden met jeugdliteratuur”.
“Encyclopedie van de jeugdliteratuur” is een mooi, overzichtelijk en verzorgd uitgegeven boek dat een plaatsje verdiend op elke boekenplank.


Inge Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005