Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Roosje moet op reis

 Reeks:

 

 Auteur:

 Imme Dros

 Aantal blz.

 32

 Illustrator:

 Harrie Geelen

 ISBN:

 90-269-9834-1

 Uitgever:

 Van Holkema & Warendorf

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 

 Leeftijd:

 + 6

 Thema’s:

 vakantie, tent

 Prijs: €

 6,99

 

 

Roosje gaat op vakantie maar eigenlijk wil ze liever thuisblijven. In hotels mag je niks en in een vliegtuig wordt ze altijd misselijk. Maar haar ouders kijken er altijd naar uit en zij moet mee. Gelukkig krijgt ze van haar vriendje Bart voor ze vertrekt een cadeautje waar ze heel gelukkig mee is.
Thuis probeert ze de tent die van papa geweest is op te zetten in de tuin. Bart helpt maar het lukt niet goed. Zelfs papa is vergeten hoe het moet. Gelukkig vindt mama het papier met de uitleg en even later staat de tent recht. Roosje en Bart mogen er zelfs in eten en slapen.

De avontuurlijke Roosje gaat weer aan de slag. Haar gevoelens tegenover vakantie in het buitenland zullen heel wat kinderen herkennen. Liever thuisblijven lijkt gek voor liefhebbers van verre reizen maar is helemaal niet zo ongewoon. Roosje heeft dan ook meer plezier met Bart in de tent in haar eigen tuin. Daar kan ze zelf bepalen hoe haar droomreis verloopt.
De tekst is in stukjes gekapt, telkens vier korte lijnen. Het zijn immers meer sfeerbeelden dan een doorlopend verhaal. De illustraties sluiten aan bij die sfeerbeelden.


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005