Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Helemaal gewoon Klaartje Boon

 Reeks:

 Klaartje Boon

 Auteur:

 Lauren Child

 Aantal blz.

 192

 Illustrator:

 Lauren Child

 ISBN:

 90-00-03555-4

 Uitgever :

 Van Goor

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 Engels: Bies van Ede

 Leeftijd:

 + 8

 Thema’s:

 school, avontuur, detective

 Prijs: €

 15,00

 

 

Klaartje Boon leeft temidden van een bruisend gezin. Ze is op twee na de oudste maar was ook graag de jongste geweest. Naar school gaan ziet ze als plicht! Naast een paar vreselijke kinderen in haar klas, heeft ze ook een juf waar ze de kriebels van krijgt. Neen, Klaartje Boon is niet gewoon! Ze houdt van lezen in de kast en kaas is haar favoriete knabbel. Beppie de Jong, haar vriendinnetje van de klas, en zij zijn verzot op de avonturen van Kat, het hoofdpersonage uit de boekenserie Kat Kattenburg-reeks die in haar vrije tijd geheim agent is om mysteries op te lossen.
Op school krijgen ze de opdracht om voor de jaarlijkse open dag boekenwedstrijd een tentoonstelling te houden over een boek dat ze leerzaam vonden… De winnaars ontvangen een beker. Wat op het eerste zicht een saaie opdracht lijkt, wordt boeiend door het verdwijnen van die beker! Een mysterie om op te lossen…

Na de schitterend mooie, spitsvondige, fantasierijke en dolkomische prentenboeken van Klaartje Boon nu ook een leesboek!!
Op het eerste gezicht kan je denken dat de kracht die de prentenboeken uitstralen verloren kan gaan in deze formule maar dat gaat niet op! De humor blijft! Ook hier slaagt de schrijfster/illustratrice erin het verhaal boeiend en levendig te houden. Klaartje Boon is een wat stoerder personage, een durver, een fijne meid om je als lezer mee te identificeren! Met haar directe manier van schrijven en het becommentariëren van situaties waar het personage in vertoeft, leest het vlot en krijg je een flinke portie humor mee van het begin tot het eind. In dit boek brengt de schrijfster een verhaal in een verhaal dat een plot vraagt en inhoudelijk meer dan in één prentenboek te omvatten valt.
Origineel, vrolijk, gedurfd, mysterieus, hartelijk, scherp en spannend zijn belangrijke ingrediënten van deze leeslekkernij. Dit verhaal kan alleen maar aan het leesplezier van kinderen bijdragen. Een vlotte, makkelijke taal in een stijl die velen zullen smaken!
Een warme aanrader, een boek waarbij je weet waarom lezen zo fijn kan zijn!


Marijke Umans


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005