Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 De demonenkoningin

 Reeks:

 Schaduwland

 Auteur:

 Geoffrey Huntington

 Aantal blz.

 301

 Illustrator:

 (omslag) Erwin van Wanrooy

 ISBN:

 90-6494-106-8

 Uitgever:

 Prometheus

 uitgavejaar

 2003

 Vertaler uit…:

 Engels: Susan Swaan

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 magie, heksen, demonen, fantasy

 Prijs: €

 16,95

 

 

Opnieuw wordt Dave geconfronteerd met demonen die het op hem gemunt hebben. Tijdens zijn zoektocht waar deze vandaan komen stuit hij op een machtige heks uit de middeleeuwen die uit is op ongebreidelde macht en dat met behulp van de demonen tracht te bereiken. Dave moet de Trap van Tijd afdalen, die hem van de 21ste eeuw naar de middeleeuwen voert, om te achterhalen hoe hij haar kan verslaan. Maar eens daar aanbeland, weet hij niet hoe hij terug kan. Kan hij nog wel terug? Zou hij niet beter daar bij zijn vrienden Nachtvleugels blijven? En wat dan met zijn vrienden uit de toekomst?

Dit is het tweede deel uit de reeks ‘Schaduwland’ over de tiener Dave die de bijzondere krachten van een Nachtvleugel heeft maar ook op zoek is naar zijn afkomst; hij heeft zijn vader en moeder niet gekend en is opgevoed door een ‘Wachter’.
Het verhaal is afzonderlijk van het eerste te lezen, omdat er veel wordt verduidelijkt wat er in het eerste deel gebeurd is. Uiteraard is het, om een beter beeld te krijgen, beter met het eerste deel te beginnen.
In dit tweede deel komt veel meer de zoektocht van Dave naar zijn afkomst aan bod. Daarnaast moet hij het opnemen tegen een horde demonen en een machtige heks. Daarenboven heeft het huis waarin hij woont ook zijn geheimen en problemen. Gelukkig voor Dave heeft hij enkele vrienden waar hij op kan rekenen.
Eens de lezer mee in het verhaal stapt, zit er heel wat vaart in het verhaal. Al zitten er nog heel wat beschrijvingen tussen, maar dat stoort helemaal niet. Ze geven de lezer een beter beeld bij al die ongelooflijke gebeurtenissen. Alle personages krijgen meer diepgang en worden herkenbaarder dan dit in het eerste deel het geval was.
Net zoals bij de verhalen van Tolkien en Harry Potter komt het ‘Kwade’ tegenover het ‘Goede’ te staan, tracht dat ‘Kwade’ het ‘Goede’ te vernietigen en moet Dave dit proberen te verhinderen. Misschien niet helemaal origineel maar het verhaal is wel boeiend en intrigerend genoeg om te blijven lezen. Hoewel deze episode helemaal werd afgewikkeld is er al een link naar het vervolg gelegd. Om naar uit te kijken!
Een boek om in één ruk uit te lezen.


Pol Van Damme


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005