Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken.

 Titel:

 Het glazen woord

 Reeks:

 

 Auteur:

 Kai Meyer

 Aantal blz.

 255

 Illustrator:

 (omslag) Joachim Knappe

 ISBN:

 90-269-9699-3

 Uitgever:

 Van Holkema & Warendorf

 uitgavejaar

 2004

 Vertaler uit…:

 Duits: Yvonne Kloosterman

 Leeftijd:

 + 12

 Thema’s:

 magie, avontuur

 Prijs: €

 14,99

 

 

Dit is het derde deel van de avonturen van Merle die tracht de stad Venetië te redden van de ondergang. Na tevergeefs hulp te hebben gezocht in de hel belandt ze in de Egyptische woestijn die bedekt is met een laag sneeuw. Samen met haar bondgenoten trekt ze naar het hoofdkwartier van de sfinxen, waar ze haar vriend Serafin en haar echte moeder terugvindt. In dat hoofdkwartier zal de ultieme strijd tussen goed en kwaad geleverd moeten worden. Die strijd voor de overwinning eist een zware tol. Is het dat allemaal wel waard?

Dit derde deel is een waardige afsluiter van deze boeiende trilogie. De belevenissen van Merle blijven spannend en vol verrassingen. Dat het verhaal niet voor iedereen goed afloopt, maakt het des te realistischer en geloofwaardiger. Afwisselende vertelperspectieven zorgen voor verschillende invalshoeken op de gebeurtenissen. Wat Merle en Serafin apart beleven, heeft steeds invloed op hetgeen de andere weer meemaakt. De personages die we al twee boeken lang gevolgd hebben, krijgen hier nog meer diepgang. Het zijn stuk voor stuk sterke karakters die weten wat ze willen en vechten voor hun overtuiging. Het emotionele einde zorgt toch voor een sterke afsluiter.
Samen met ‘De stromende koningin’ en ‘Het stenen licht’ vormt dit boek een prachtige, intrigerende trilogie, een thriller vol magie en vriendschap. Een sterke aanrader!


Mik Ghys


Ons mailadres:pluizuit@hotmail.com
Recensie gemaakt of aangepast op:07 maart, 2005